Materiaal

Belastingrisico: 🔥🔥 | Aftrekbaarheid: 100%.

Lionel ROSU avatar
Geschreven door Lionel ROSU
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Algemeen materiaal niet specifiek voor een klant of patiënt

Uitrusting is een bedrijfsmiddel maar is niet specifiek voor een klant of patiënt, in tegenstelling tot een levering die een "verbruiksartikel" is dat gekoppeld is aan een dienst. Het is 100% aftrekbaar (belasting en btw), net als de gerelateerde onderhouds-, huur- en verzekeringskosten (op voorwaarde dat de apparatuur 100% voor de activiteit wordt gebruikt). Voorbeelden van apparatuur zijn

• de tandarts- of dokterskit 🩺

• de meetapparatuur van een architect

• juristenjas

• een doktersjas 🥼

• kantoorbenodigdheden (pennen, inktpatronen, muismatten, toetsenborden, enz.)

• IT-apparatuur (niet afgeschreven)

• smartphone (niet afgeschreven)

• computertas 🎒

• ...

Voor bepaalde uitgaven, die vaak ook privé worden gebruikt, gelden specifieke regels: smartphone, tablet en computer, bril, kleding.

💡 Als je materiaal koopt dat je ook privé gebruikt, vermeld dan op de factuur het beroepspercentage dat je wilt aftrekken.